Solejove združenie NAPS chystá podujatie Eurofondy: Ako ďalej?

03.06.2008 Medzilaborce

Medzilaborce/Bratislava 3. júna (TASR) - Získať odborné informácie o možnostiach čerpania finančných prostriedkov zo štrukturálnych fondov Európskej únie (EÚ) bude cieľom podujatia Eurofondy: Ako ďalej? , ktoré ...
Takmer 200 účastníkov konferencie, medzi ktorými budú top manažéri popredných slovenských firiem, bankári, primátori a starostovia miest a obcí, predstavitelia poradenských spoločností a štátnej správy, získajú kompletný prehľad o možnostiach čerpania financií z fondov EÚ priamo od zástupcov riadiacich orgánov. "Okrem najnovších informácií zaznejú aj rady, ako sa vyhnúť najčastejším chybám v predkladaných projektoch a zvýšiť šancu na ich schválenie, " uviedol dnes pre TASR Solej. Dodal, že konferencia sa uskutoční pod odbornou garanciou bratislavskej spoločnosti Centire.
Cieľom eurokonferencie, ktorá sa bude konať pod záštitou podpredsedu vlády SR Dušana Čaploviča a ministra výstavby a regionálneho rozvoja Mariana Januška, je poskytnúť účastníkom akcie ucelený balík aktuálnych informácií a napomôcť tak efektívnemu čerpaniu európskych fondov v novom programovacom období. Odbornú inštruktáž poskytnú účastníkom podujatia vysokí úradníci z Úradu vlády SR, šiestich ministerstiev, bankového sektora a Európskej komisie.
OZ NAPS založil Peter Solej v októbri 2004 počas príprav svojej štvrtej knihy o slovenskej mene. Cieľom OZ je podporovať vzdelávanie a realizovať aktivity v oblasti kultúry, ochrany a rozvoja duchovných hodnôt. Predsavzatím Rady NAPS je vybudovať z OZ kvalitnú organizáciu tretieho sektora, ktorá bude spoločnosti prinášať aktivity na aktuálne a diskutované témy. OZ NAPS pripravuje sochárske sympózium žien krajín V4, ktoré sa uskutoční v lete v Medzilaborciach a Mikovej pri príležitosti nedožitých 80. narodenín umelca svetového mena - kráľa pop-artu Andyho Warhola a jesenný ekumenický koncert v Košiciach a pod.
Peter Solej sa narodil 14. apríla 1987 v Humennom. Odbornej literárnej činnosti sa začal venovať už ako deviatak na základnej škole, kedy vydal svoju prvotinu Prehľad slovenskej meny 1993-2001, čím sa stal najmladším autorom odbornej literatúry na Slovensku i vo svete. Počas gymnaziálneho štúdia publikoval ďalšie tri knihy. Vlani v septembri vydal piatu publikáciu o novodobom medailérskom diele slovenskej mincovne v Kremnici. Je držiteľom viacerých významných ocenení.
 

Vyberte región